Usein kysyttyä

1. Sopiiko venttiilipöytä minun kuormaimeeni (metsä- tai etu-)?

BC60 on kooltaan ½” ohjausventtiili, joten se soveltuu suurimpaan osaan traktorikäyttöisiä maatilakuormaimia. Ympäripumppaavassa järjestelmässä suositeltu maksimi virtaus 8 karaiselle kuormainventtiilille on noin 70 litraa minuutissa. Säätötilavuus pumpun yhteydessä sallitaan hieman suurempi virtaus. Myös karojen pienempi lukumäärä pienentää läpivirtausvastusta ja sallii suuremman tilavuusvirtauksen.

Suurimman sallitun virtauksen ylittäminen hetkellisesti ei aiheuta vauriota ohjausventtiilille. Vaurio syntyy silloin kun pitkäaikainen korkea läpivirtausvastus kuumentaa hydrauliikka öljyn yli 80 C asteen, jolloin ohjausventtiilin kumitiivisteet alkavat koksiintua ja menettävät kimmoisuutensa ja siten alkavat vuotaa.

Maatilakuormainten koko ei ole merkittävästi suurentunut, joten syy traktoreiden hydraulipumppujen tuoton lisääntymiseen löytyy lähinnä siitä että riittävä öljyvirtaus saavutettaisiin matalammalla moottorin kierrosluvulla ja siten myös pienemmällä melutasolla.

 

2. Voiko Ergo-DigiStick kahvalla ohjata etukuormaimen lisätoimintoja kuten valintaventtiiliä (6-tien venttiiliä) ja työkalun lukitusta?

Vakio Ergo-DigiStick kahvan toiminnoilla ja ohjauskaapelilla voi ohjata normaalin kahden etukuormaimen tarvitsevan käyttölohkon lisäksi kolmatta ”propolohkoa” ja yhtä vaihtoventtiiliä releen avulla. Vaihtoehtoisesti voi kolmatta lohkoa (karaa) ohjaavaa peukalorullaa käyttää yhden tai kahden vaihtoventtiilin ohjaamiseen (releen kautta). Tyypillistä on, että työkalun lukitusta ohjataan B nappulalla, joka on kahvaan upotettuna suojassa tahattomilta painalluksilta. Jos halutaan ohjata neljää lohkoa (karaa), 3 propoa ja 1 on-off, tulee kellunta asennon virta kytkeä erillisellä kytkimellä, jolloin ohjauskaapelin A liitin käytetään B liittimen ohella neljännen lohkon ohjaamiseen.

HUOM. Tämä edellyttää Ergo-DigiStick kahvan ”metsäkuormain” ohjelman valitsemista. Vaihtaaksesi ohjelmaa ota yhteyttä valmistajaan.

Katso ohje releen käyttämisestä.

Tutustu myös mahdollisuuteen lisänappuloiden käyttöön. Enimmillään voidaan yhdellä kahvalla ohjata 7- karaista ohjausventtiiliä joista 3 kpl ”propoa” ja 4 kpl on-off.